Ulak Ortaokulu

Vizyon: Başarıyı, aydınlığı kendimize şafak kadar yakın bilip; cehaleti, miskinliği yıldızlar kadar uzak tutmak tek idealimiz.

Misyon: Okulun sosyo-kültürel ve ekonomik yapısı dikkate alınarak eğitim ve öğretim programını en etkili ve verimli bir şekilde uygulamak. Demokratik, insan haklarına saygılı hoşgörülü benliğine ve milletine bağlı atatürk ilke ve inkılaplarının savunucusu bireyler yetiştirmek temel işlemimizdir.

Başarılar: Okulumuz, 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında Bu Benim Eserim Projesi kapsamında hazırlanan "Paletsiz Dalgıç" projesiyle Van Bölge elemelerinde temsil edilmiştir. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında ilçe genelinde düzenlenen okullar arası Mehmet Akif Ersoy´a mektup yarışması birincisi de okulumuzdan çıkmıştır.

Bağlantı: Uydu İnternet (VSAT)
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://ulakortaokulu.meb.k12.tr

Adres - Ulak Köyü Ulak İlkokulu/Ortaokulu İdil/ŞIRNAK İlçeye 13 km uzaklıkta ve ulaşım için servisimiz vardır.

Kütüphane Kitap Sayısı :2000

Yerleşim Yeri - 2012 yılının bilgilerine göre köyün nüfusu 1010 kişidir.

Ulaşım Okula ulaşım ilçe merkezinden servisle gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Ulak - İdil ve Nusaybin - İdil arası dolmuşlar da okulun önünden geçmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Şırnak il merkezine uzaklık 93 km, İdil ilçe merkezine uzaklık 13 km dir.